Prop Stilistliği Atölyesi

Sonbahar 2017

Prop stilistliği nedir?

Fotoğrafı en genel olarak kurgulanmış görsel bir hikaye olarak düşünürsek, prop stilistini hikayenin detaylarını yazan kişi olarak tanımlayabiliriz. Özellikle moda, iç mekan ve yemek alanlarındaki görsel dünyada çalışan stilist, fotoğrafçıyla çok yakın bir çalışma içinde yer alarak konseptin gerektirdiği obje ve aksesuarların yanı sıra ışık, renk uyumu, zemin ve arka plan gibi unsurlarla da ilgilidir. Özgünlük, samimiyet ve doğallık anlayışının giderek yükseldiği günümüz görsel dünyasında stil sahibi olmak, binlerce örnek arasında fark edilmenin ilk adımı. Açıya en uygun lens, konuya en doğru ışık kadar; konseptle en uyumlu zemin, duyguyu en iyi yansıtan tabak da işin önemli birer parçası. 

Yemek Fotoğrafçılığında Prop Stilistine Neden İhtiyaç Var? 

Tüm dünyada özellikle son 10 yılda yükselen trendlerin belki de en etkili olanları yemek fotoğrafçılığında yaşandı. Yalnızca instagram dünyası ve ‘food porn’ fenomeni değil, global tasarım, moda ve teknoloji markalarının dev reklam kampayalarını bile vurucu lezzet görselleri ile birlikte sunmaları, yemek fotoğrafçılığını algıyı kontrol eden bambaşka bir noktaya getirdi. Konsept ve fikirlerin öne çıkmasıyla, önceki yıllarda daha çok iç mekan ve dekorasyon fotoğrafçılığında var olan prop stilistliği yemek fotoğrafçılığı alanına da taşıdı. Prop stilistliğinin multi-disipliner dünyasına birlikte göz atacağımız atölyemizde obje, doku ve renklerin yemek fotoğrafçılığındaki etkisi üzerinde duracağız. 

Meltem Kerrar

Haydarpaşa Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü'nü okudu. 2000 yılında Cumhuriyet gazetesi'nde kültür sanat muhabiri olarak çalışmaya başladı, ağırlıklı olarak tiyatro ve plastik sanatlar haberleri yaptı. 

2003 yılında başladığı dergicilik hayatında Sabah, Ciner, Om Medya ve Mutlu dergi gruplarında House Beautiful, Brava Casa, All Decor ve Instyle Home dergilerinde editörlük ve yazı işleri müdürlüğü yaptı. Tasarım, mimarlık ve dekorasyon içerikli konuların yanı sıra, iç mekan ve yemek ağırlıklı stil çekimler hazırladı. Freelance editoryal çalışmalarının yanısıra Studio Cucina bünyesinde prop stilistliği çalışmalarını sürdürüyor. 

Atölye Programı

- Resimden fotoğrafa ’still life’ (ölü doğa) ya da tematik kompozisyon 

- Temek stil kodları ve güncel yansımaları 

- Markayı tanıma, doğru brief okuma ve konsept belirleme

- Renk ve malzeme seçimi, konsept uyumu 

- Uygulamalı set-up örnekleri 



Atölyelerimiz 13.00-18.00 arası toplam 5 saatlik bir eğitim programından oluşmaktadır.

Saat: 13.00 - 18.00

Ücret: 400 TL + KDV


Atölye Tarihleri

Talep üzerine açılacaktır.



Kayıt ve bilgi için;

bilgi@gidafotografi.com

Not: Katılımcılarımıza  katılım sertifikası verilmektedir. Atölye süresince sıcak-soğuk içecek ve atıştırmalık ikramımız vardır. 

Using Format